appliedengineering.se – Allt du behöver veta om industriprodukter

Industriell inredning

Industri och industridesign är inte bara något som har praktiskt värde när det kommer till att tillverka saker. Det är också något som har inspirerat en populär inredningstrend: den industriella inredningen. Den här stilen domineras av praktiska och avskalade möbler med raka linjer. Det används nästan inga syntetmaterial i den industriella inredningen utan här ser du mest trä, metall och tegel, vilket också passar bra in med den nuvarande hållbarhetstanken. När du satsar på en industriell stil får du saker som håller en livstid.

Platsbyggd industriell inredning

För att få till en helt perfekt industriell stil kan du platsbygga saker som ser ut precis som du tänkt dig. Det blir extra bra utomhus där du kan få till riktigt snygga lösningar genom att använda och anpassa dig till omgivningen. Du kan till exempel hyra bergborrmaskin och fästa ett industriinspirerat möblemang rätt i ett berg. Satsa gärna på stålrör med lite rostig känsla och träbänkar du kan byta ut efterhand. Att hyra bergborrmaskin är relativt billigt. Det är dessutom inte särskilt vanligt att behöva göra den typen av jobb så det blir mer praktiskt att hyra bergborrmaskin jämfört med att köpa en.

För inredning inomhus är det bra att ha kontakt med en duktig smed som kan svetsa de möbler du vill ha. Titta gärna runt på olika steampunk-sidor på Pinterest eller liknande för att hitta inspiration. Om du har en tegelvägg där du bor kommer en steampunk-inspirerad och industriellt svetsad bokhylla stå ut i ditt hem.

Köp vintage eller nytt

Industristilen har varit populär i runt ett decennium. Det har gjort att det idag är betydligt svårare att köpa vintage än vad det brukade vara. Det är inte omöjligt, men du får räkna med att priserna gått upp. Gamla industribord med rullhjul, Bumling-lampor och gedigna gamla stolar i metall är eftertraktade på auktioner och loppisar. Ett tips är att kolla på de sajter som jobbar med konkursauktioner. Där kan det fortfarande gå att göra riktigt bra fynd på mer modern industriell inredning. Oavsett vad du köper kan du alltid vara säker på att något som är designat av en industridesigner är oerhört praktiskt. Det är gjort för att faktiskt användas, inte bara tittas på. Det är en anledning till att stilen är extra populär i kök. Saker har ofta praktiska hjul och är skapade med ergonomi i tanken.

För dig som inte bryr dig om att en vara har en historia finns det också gott om nyproducerade möbler och annan inredning i industriell stil. Du kan hitta allt från väldigt billiga möbler hos de stora kedjeföretagen till väldigt dyra one of a kind-möbler från mindre designers. Om du vill ha inspiration, eller har en väldigt stor plånbok, är ett tips att kolla in Piet Hein Eek. Han är en holländsk designer som skapar möbler av återvunnet material som passar perfekt in i stilen. Ett exempel på en hel inredning hans studio skapat är hans hotell i Eindhoven, Hotel Piet Hein Eek. Det är till och med inrymt i en gammal industribyggnad.