appliedengineering.se – Allt du behöver veta om industriprodukter

Inred med industribelysning

Designtrender kommer och går men de riktigt klassiska modeinfluenserna dröjer sig kvar. Att inreda med industrikänsla är definitivt en trend som aldrig blir gammal, tvärtom tar den tillvara gamla föremål och återbrukar på ett sätt som passar nutiden. Läs mer här om hur du med enkla medel kan fixa industristilen hemma hos dig.

Besök gamla fabrikslokaler

Den som verkligen är ute efter att skapa en känsla av industri och rå betong ska definitivt besöka gamla fabriker för att inspireras av den rätta känslan. Här kan du verkligen frossa i betong, metall, plåt och stora lampor. När det gäller fabrikslampor och industribelysning kan du välja mellan att köpa nytt hos Light by Sweden eller återbruka på loppisar och dylikt. I en fabrik får du nämligen på ett mycket konkret sätt en känsla för avskalad design med dimensioner och rymd. Även färgskalan underlättas genom att du hittar inspiration från verkliga miljöer på olika sätt.

Stora lampor och plåtskåp

Det finns en hel del valmöjligheter när det gäller industridesign, men det är en underdrift att inte betona vikten av stora lampor. För att få till den rätta känslan måste du satsa på industribelysning. Här är det verkligen inne med stora nakna glödlampor i varierande storlek som hänger från taket, men väl tilltagna lampskärmar av zink eller stål passar minst lika bra. Det viktiga är att allt utstrålar industri. Du kan inte hitta något mer industrilikt än stora plåtskåp, stationsur och gamla reklamskyltar.

Vitt och betong

Uppskattade färgskalor när du försöker återskapa en industriell känsla i ditt hem är framför allt grått, vitt och betong uppblandat med olika metaller som plåt, zink och koppar. Gammalt trä är också mycket uppskattat och ger en rustik känsla. Loppisfynd har sin självklara plats i ett hem som inspireras av industrin med mixade stolar, bord av träpallar och putsade betongytor.

Svarta golv och mysiga kuddar

Den som verkligen satsar allt på att lyckas med industriell design i hemmet inreder med mörka golv och bar betong. Den råa känslan tonas effektivt ned med hjälp av stora och mysiga mattor. En mjuk och skön soffa full med plädar och kuddar ramar in en stil som annars skulle bli alldeles för rå och avskalad. Vill du inreda med industrin som förebild ska du först och främst ta reda på vad detta betyder för dig och sedan göra din tolkning så personlig som möjligt.

Industrikök

Köket är ofta en plats där den industriella känslan verkligen kommer till sin rätt. Med köksutrustning i rostfritt stål och kopparkittlar kan du verkligen komma långt. Industribelysningen når sin fulla potential i ett kök där betong och metall samsas med ett rustikt matbord och udda stolar. Vill du dämpa känslan något inreder du med mjuka dukar och sköna sittdynor. Det är trots allt du som avgör vad den rätta industrikänslan betyder för dig. Design och inredning handlar främst om personliga val och ställningstaganden och det finns inga rätt eller fel. Lek med färger och material för att hitta ett resultat som passar din personlighet.