appliedengineering.se – Allt du behöver veta om industriprodukter

Alla former av gummidukar

När du driver en industri behöver du säkerligen flera olika gummimattor och gummidukar. Exakt vilka modeller du behöver beror på din industri. Det finns ett brett spektrum av gummikvalitet för att kunna anpassa behoven inom svensk industri. De flesta leverantörer och tillverkare tar fram dessa i samråd med kunden för att de ska uppfylla alla krav. Det betyder att du idag har ett gediget produktutbud att välja bland. En gummimatta måste ofta vara både slitstark och halksäker. Ofta är det dekorativa inte lika viktigt när det rör sig om en industri. Om du kontaktar en leverantör kan du ofta få skräddarsydda gummidukar eller mattor anpassat efter just din industri.

Gummi som tål kemikalier och oljor

Om du har en industri som hanterar starka kemikalier eller oljor måste du även ha gummimattor som tål detta, i alla fall i måttlig mängd. De kan även behöva tåla syror och andra frätande vätskor som kan hamna på mattan. Fundera först över vart du behöver gummidukar och vilka medel dessa kommer komma i kontakt med. Sedan är det lättare att se vilken typ av material du behöver. Om du bara ska använda duken vid packning ställs det inte lika stora krav. De dukar som det ställs högst krav på är normalt de som ska fungera som stänkskydd.

Ett bra golvskydd

Om din industri hanterar fordon eller vill skydda golven brukar du rekommenderas att lägga in en heltäckande gummimatta. Det är en fördel om den är både halksäker och lätt att städa av. Dina medarbetare ska kunna utföra sina arbetsuppgifter utan att vara rädda för att halka. En durkmatta är ett populärt alternativ som uppfyller alla dessa krav. Den funkar även att lägga i fordon om du skulle vilja det. Dessutom är en sådan matta normalt resistent från olja vilket är ett stort plus.

Förhindra slitna golv

Det finns många anledningar till varför man lägger in gummimattor i en industrilokal men framförallt handlar det som att skydda från slitage. Det kan röra sig om både väggar och golv. Om du hanterar känsliga kemikalier kan det annars fräta sönder golven vilket inte är önskvärt. Därför är det också en populär industriprodukt som ofta står i fokus. Se till att du har de gummidukar du behöver i din industri.