appliedengineering.se – Allt du behöver veta om industriprodukter

Belysning för industrier och lokaler

Dagens miljömedvetenhet ställer krav på industrier att arbeta för en miljövänligare produktion. En grönare omställning betyder att man vill att företag ska bli mer energieffektiva samt använda mer av tillgänglig förnybar energi. Det innebär helt enkelt att industrin bör investera mer i el från solenergi eller vindkraftverk. Denna typ av energi anses mer säker för miljön än kärnkraft. Det finns egentligen ingen energi som är hundra procent miljövänlig, alla former av energiproduktion har sina brister, men vissa energikällor orsakar mindre negativ påverkan eller faror på människor och miljö än andra.

Energisnål belysning

Är all energisnål belysning verkligen miljövänlig? Vi vet att den nya och energisparande belysningen sparar energi, vilket är bra, men är den så miljövänlig som alla tror? Det har visat sig att det finns nackdelar med moderna lysdioder som till exempel att de innehåller metaller som är miljöfarliga. Trots att de nya LED-lamporna är mer miljövänliga. eftersom de förbrukar mindre med energi, kan de på lång sikt utgöra en fara mot människor och djur. Vad som är viktigt är om materialen i lamporna är återvinningsbara och hur lång deras livslängd är.

LED-lampor för bilen

LED-lampor är det bästa valet för bilbelysning när det gäller miljön. LED-lampor förbrukar mycket mindre energi än glödlampor plus att de håller längre. En annan fördel är att LED-lampor producerar mer ljus trots mindre energianvändning än den traditionella glödlampan. Det är goda nyheter för dig som är trött att köra i mörkret. Hos https://nordeye.com/ finns de bästa extraljusen på marknaden. Här kan du välja mellan belysning från välkända varumärken av god kvalitet såsom BriodLight och NBB till riktigt bra pris. I det breda och välsorterade sortimentet hos https://nordeye.com/ finns exempelvis runda extralampor samt LED-ramper med varierad ljusstyrka, lumen och ljusbild. På https://nordeye.com/ finns hundratals produkter som kommer att ge bättre ljus i mörkret. Med LED-extraljus från https://nordeye.com/ kommer du att med tusentals lumen kunna lysa upp vägen även vid dåligt väder. Bättre ljus kommer att ge dig en säkrare körning och i https://nordeye.com/ finns garanterat de extraljus som passar dig och din bil bäst med LED-, halogen- eller xenonlampor.

Bli energieffektiv

Det finns idag inget sätt att mäta exakt hur stor energibesparing ett företag kommer att göra genom att byta till en energieffektiv belysning. Vad som är säkert är dock att varje äldre belysning som ersätts med en ny och modern LED-lampa kommer att ge vinster för både ekonomin och miljön. När ett företag arbetar med att energieffektivisera sina lokaler genom att byta ut de gamla lysrören mot LED-lampor samt en smartare och bättre belysning behöver de flesta göra detta i etapper. Det har visat sig att energianvändningen sänks ganska omgående när endast några få etapper färdigställts. En annan fördel med en ny LED-belysning är att den blir mer precis. De tidigare lysrören har endast två funktioner (tänt eller släckt), vilket innebar att hela lokalen behövdes lysas upp trots att endast några få arbetade under ett skift. Med ny LED-belysning kan man tända lyset i de avdelningar som behöver ljus samt justera effekten efter behov.